zaterdag 1 augustus 2009

Recensies CCL album

Mixed Magazine (NL)
"Welkom in België. Op de gelijknamige Franstalige titeltrack wordt de nieuwkomer onthaald op een zwoele melange van reggae, afro, cumbia en funk. Vergelijkingsmateriaal moeten we zoeken in de hoek van Les Négresses Vertes, Manu Chao, Dusminguet en Amparanoia, aangevuld met heerlijke instrumentale Rude Boy-ska in Heptac-stijl. Dankzij hun zeer volwassen productie en een strakke Spaanse mix van Toti Arimany kunnen deze witte Gentenaren zonder moeite wedijveren met hun Zuid-Europese conculega's. Een prachtrol is weggelegd voor de jonge Piafvertolkster Gudrun Roos." (Dieter van den Bergh)

Tropicalidad.be

"Een verrassend swingend schijfje met een amuzante ska-stempel dat het naar alle waarschijnlijk ook live voor treffelijk doet."

De Standaard

"Feest van begin tot eind, dus, want hun cross-over van ska, rumba en Frans chanson, aangevuld met vleugjes swing, cumbia, gipsy en reggae, levert een explosieve mix op die qua feestgehalte niet moet onderdoen voor Spaanse mestizobands. Een stevig debuut dat vraagt naar meer."

RifRaf

"Het resultaat is géén hutsepot van invloeden en ideeën, maar een verzameling mooi gestilleerde, goed uitgebalanceerde en gearrangeerde nummers. Als we, kommaneukers die we soms zijn, dan toch willen kommaneuken, dan zouden we zeggen dat het soms te veel een stijloefening is, te veel volgens het boekje. Wij hebben graag en randje aan onze muziek, en dat missen we hier een beetje. Verder geen onvertogen woord, want wij hebben zo’n donkerbruin vermoeden dat dit live weleens een geweldig feest kan zijn." (mc)

Metro

"Het tienkoppige Gentse combo swingt op hun debuutalbum van begin tot einde. Een heerlijk gekruide mix, die absoluut naar meer smaakt." (rw)

Damusic

" Naast Think of One en The Internationals heeft nu ook de Gentse multicultigedachte een stem gevonden." (Charlotte Tournicourt)

Digg
"Cafe Con Leche bewijst dat Vlaanderen nog genoeg talent in de rangen heeft om zuiderse muzikale tradities naar het kille Belgenlandje te importeren. Daar valt geen sigarettenblaadje tussen te krijgen!" (Steven Vervaet)

Soundslike

"Persoonlijk heb ik mijn koffie liever zwart. Sin leche, in het schoon Vlaams. Voor het sympathieke gezelschap Cafe Cón Leche maak ik echter een uitzondering. Deze band heeft immers perfect begrepen dat rootsmuziek toch nooit zo onversneden wordt geconsumeerd als ze wordt aangereikt." (Koen Vandewiele)
..